Consult Media

Animatievideo laten maken?

Consult Media is een full-service animatie-videobureau dat geanimeerde video's maakt die jouw merkidentiteit volledig tot uitdrukking brengen. We helpen ook bij het verspreiden van video's en het meten van  prestaties. Zo kun je altijd het beste bereik en maximaal effect garanderen.

mockup-animatie Consult Media

De kracht van een animatievideo

Ben jij opzoek naar een manier om complexe informatie op een duidelijke, beknopte en accurate manier over te brengen aan jouw doelgroep? Dan kun je het perfect maken door een geanimeerde video te maken. Jij kan animaties gebruiken voor verschillende thema's en  stijlen. Wat jouw doel ook is, we kunnen elke animatie maken. 

Wil jij een instructievideo maken om jouw medewerkers op te leiden? Of wil jij met jouw product of dienst de aandacht van klanten trekken? Dit alles is  mogelijk met geanimeerde video's. Daarnaast zorgen we er altijd voor dat de animatievideo's die we voor je maken perfect aansluiten bij je doelgroep en perfect aansluiten bij de boodschap die je wilt overbrengen. Benieuwd  wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wat kan je met een animatievideo:

  • Het uitleggen van een product of dienst
  • Een complexe boodschap simpel uitleggen
  • Een beleidsplan of jaarverslag aantrekkelijk publiceren

Onze animatievideo's
Voorbeelden van animatievideo's

Hoe maken we een animatie?
In 6 stappen naar een animatievideo

 Stap 1: Kick-off

Eindelijk kunnen we  beginnen. Onze handen staan te popelen om jouw verhaal op te pakken en  te visualiseren. Maar daarvoor willen we de aard van tekens begrijpen. En de (verborgen) verhalen die het bedrijf of de organisatie drijven. Het past perfect bij de merkidentiteit en de basis van de animatiefilm.

 Stap 2: Concept

Genoeg is genoeg, het is tijd om ons concept alle ruimte te geven. Geef ze etiketten, stukjes papier, notitieboekjes en een espresso, en voor ze het weten ontstaan ​​er creatieve en bruikbare concepten. Compleet met een duidelijke snit en  scherpe tonen. Maak je keuze!

 Stap 3: Script

Heb jij het meest geschikte concept gekozen? mooi! Dan gaan onze taalwizards aan de slag, vinden woorden, combineren zinnen en vormen lijnen voor een script die de aandacht weet te pakken. Perfect ontworpen en responsief, het voelt goed. Verbind je verhaal met je doelgroep.

Stap 4: Storyboard

Eindelijk was de draaidag is aangebroken. Teken in dat geval de lucht. Pennen, potloden en een draadloze muis binnen handbereik! Onze animators brengen de goedgekeurde tekst tot leven in het script. Het past perfect bij de stijl van je huis: herkenbaar, fris en perfect.

Stap 5: Animeren

Ons favoriete onderdeel van het proces: de animatie! Hier komen alle puzzelstukjes op wonderbaarlijke wijze samen om een slow-but-sure motion video te creëren waar je trots op kunt zijn. Jouw eigen verhaal met speciaal gecomponeerde muziek,  passende voice-overs.

Stap 6: Inzet

Online animatievideo's op je website of social media platforms? Nou ja, maar het enige wat ontbreekt zijn natuurlijk wat kijkers. Even belangrijk voor ons. Zoveel mogelijk, als het  kan. Laten we ervoor zorgen! We vertellen Google  precies  waar je doelgroep zich bevindt.

Veelgestelde vragen

Over Animatie Video's

Animatievideo

Wat is de ideale lengte van een animatievideo?

Mensen hebben een korte aandachtsspanne? Vinden we te kort door de bocht. Iedere kijker krijgt de video die hij verdient. Of liever, waar hij behoefte aan heeft. Dat bepaal je aan de hand van de plek waar de animatievideo bekeken wordt én de specifieke kijkersfase. Zo duurt een video-advertentie op LinkedIn of YouTube gemiddeld tussen de 5 en 30 seconden, is er op websites meestal een maximum van 60 seconden en kunnen explanimations en presentatievideo’s hier makkelijk overheen gaan. Daarbij is er soms behoefte aan informatie en soms aan gevoel. De boodschap is altijd: beperk je tot de kern.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd om een animatievideo te laten maken?

De doorlooptijd om animatievideo’s te laten maken is gemiddeld drie tot zes weken. Maar dit is maar het halve verhaal. In onze video’s brengen we je merk tot leven. Maar dat kunnen we alleen samen met jou. Daarom is het is belangrijk dat we op één lijn zitten. Inhoudelijk, creatief… én in onze agenda’s. Wat willen we bereiken met de animatie en hoe kunnen we daar samen aan bijdragen? Wanneer komen we bij elkaar voor een inspirerende brainstorm? Hoeveel feedbacksessies plannen we in? Is er spoed? Er zijn altijd wel extra stappen te zetten; creatief… en in de planning.

Hoe weet ik welke animatiestijl bij mij past?

Een goede vraag! Animatie is er in heel veel soorten en stijlen en is tot in de kleinste details op maat te maken. Daar houden we van, want het betekent dat we voor jouw organisatie een unieke en onmiddellijk herkenbare visuele stijl kunnen creëren. Daarbij is het essentieel dat die stijl écht past bij jouw waarden, zodat we je jouw authentieke merkidentiteit krachtig naar je kijkers kunnen communiceren. Door jouw input te combineren met onze vakkennis en creativiteit komen we samen tot de beste animatiestijl voor jouw merk.

Wat hebben jullie nodig voor een offerte?

Het is ons streven om jouw merkidentiteit optimaal over te laten komen bij je kijkers en ze het gevoel en de kennis te geven die je wilt overbrengen. Daarom moeten we vooral goed weten wie je bent en wat je doelen zijn. Wat daarvoor nodig is? Een openhartig gesprek. En indien mogelijk een brand guide, zodat we rekening kunnen houden met je huisstijl en de herkenbaarheid van je merk kunnen maximaliseren. Zodra we een duidelijk plan hebben, ontvang je een passende fixed-price-offerte.

Ik wil een video in meerdere talen. Kan dat?

Dat kan zeker! Veel van onze klanten hebben een internationale doelgroep en daarmee behoefte aan een voice-over of ondertiteling in meerdere talen. Wel zo handig dus dat wij de beschikking hebben over native speakers uit meer dan 50 verschillende taalgebieden. Daarmee ben je altijd verzekerd van een tekst of stem die volledig rekening houdt met de culturele eigenheid van de betreffende taal. Bij de keuze voor meerdere talen zorgt Consult Media voor de correcte implementatie van de voice-over zodat jouw kijkers altijd de juiste taal voorgeschoteld krijgen. Meer weten over het proces of de prijzen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Wat moet ik zelf doen en wat doet Consult Media?

Voor een video die inspireert, motiveert en volop jouw merkidentiteit uitademt, hebben we jouw input nodig. Want wil je de harten van je kijkers veroveren, dan moeten we eerst weten waar dat van jou voor klopt. Maar het bedenken, maken en verspreiden van de video kunnen we helemaal zelf. Dit doen we met een enorme dosis vakkennis en alle benodigde specialisten, van scriptschrijvers tot regisseurs en van animatoren tot marketeers. Zo ben je altijd verzekerd van een kwaliteitsvideo. Natuurlijk mag je naar hartelust meedenken en -kijken. Of gewoon lekker achterover te zitten. Wat jij wilt!

Informatie over animatie video?

 null+316 505 39 039

Wij zijn  7 dagen per week  bereikbaar van 9.00 tot 19.00 uur.

Yes Consult Media 125x125

Persoonlijke aanpak

Iemand uit ons team help en begeleid jou persoonlijk.

Yes Consult Media 125x125

Focus op video

Onze focus ligt uitsluitend op video.. Zo krijg je de beste kwaliteit
Yes Consult Media 125x125

Meetbaar resultaat

Jij krijgt inzicht in de kijkcijfers van jouw video's.

Bedrijfsfilm

Met bedrijfsvideo`s kan jij jouw publiek laten zien waar uw bedrijf en merk voor staan. Niet alleen wat je doet, maar ook waarom je het doet. Bedrijfsvideo's zijn een effectieve manier om jouw doelgroep te bereiken.

Animatievideo

Een animatie video is het type video dat vrijwel elke boodschap op een laagdrempelige wijze overbrengt. Het is een manier om eenvoudig en efficiënt te communiceren naar de doelgroep,

Testimonial video

Testimonial video’s zijn uitspraken of ervaringen van jouw klanten. Klanten die je product of bedrijf op een eerlijke manier beschrijven. Een video boodschap komt veel oprechter over.

Instructiefilm

Een instructiefilm helpt je bij het goed uitleggen van een lastige handeling. Door het kijken van de video hoort en ziet de kijker wat hij/zij moet doen, wat de materie enorm versimpelt en versterkt.
Consult Media

Social Video

Social video is het type video wat ingezet wordt op de verschillende sociale media platformen. Het is belangrijk dat deze video aansluit op jouw merk en gewenste klanten.


Product video

Video is een goed medium om een product in beeld te brengen. Zo'n product video geeft niet alleen een extra beleving aan het product, maar heeft ook een zeer lucratieve werking op het aantal verkopen.