Consult Media

Bedrijfsfilm laten maken

Het beste podium voor jouw merk

Effectieve bedrijfsfilms zijn een ideaal middel om kijkers op een aansprekende manier het verhaal van jouw organisatie te tonen. Consult Media is een full service videomarketingbureau dat het authentieke karakter van je merk zichtbaar maakt, aanhaakt op de juiste emotie van de doelgroep en deze doelgroep perfect weet te vinden

Een bedrijfsfilm laten maken door Consult Media is de manier om jouw verhaal op originele wijze te vertellen. Klanten kunnen op basis van een bedrijfsfilm snel een beeld construeren van jouw organisatie óf je kunt grote aantallen werknemers efficiënt informeren over de laatste ontwikkelingen en technieken binnen jouw bedrijf.

Daarnaast leent het maken van een bedrijfsfilm zich prima voor externe communicatie. Wanneer jij een bedrijfsfilm aanbiedt, maak jij niet alleen de gewenste goede eerste indruk, maar komt jij professioneler over naar de buitenwereld.

Wij merken dat het maken van een bedrijfsfilm nog wel eens verward wordt met het maken van een promotiefilm. Toch zijn het twee verschillende soorten video’s. Met als verschil dat jij in een promotiefilm niet jouw merk of bedrijf, maar een product of dienst in de spotlight zet.

Stappenplan Consult Media

Samen jouw doel bereiken

Resultaat door constructief proces

Een bedrijfsfilm maken doe je niet alleen. Hier is een heel team aan videoprofessionals voor nodig. Geen zorgen, dit hebben we voor je. Maar we hebben ook jou nodig! Het gaat immers om jouw bedrijfsdoelen en merkidentiteit. Daarom kun je op verschillende momenten feedback geven en zorgen we er samen voor dat in alles de juiste boodschap en sfeer worden gecommuniceerd.

consult-media-1

De beste bedrijfsfilm? De juiste focus!

Produceren én succesvol verspreiden

Wat er ná het maken van de bedrijfsfilm gebeurt is essentieel. Want het zijn de kijkers die het succes van de bedrijfsvideo bepalen. Daarom leggen we vooraf samen de gewenste doelstellingen en meetindicatoren vast en zijn we gedurende het hele productieproces gericht op het uiteindelijke effect van jouw video. Vervolgens publiceren we op de meest geschikte kanalen, meten we de prestaties en passen aan waar nodig.

Een greep uit ons werk
Voorbeelden van bedrijfsfilms

Hoe maken we een bedrijfsvideo?
In 6 stappen naar het eindresultaat

 Stap 1: Kick-off

Tijd voor een groep gesprek. Niemand verlaat de zaal tot we helder inzicht hebben in het doel van de bedrijfsfilm en het ware karakter en de authentieke visie achter het merk. Een beetje doorgraven kan namelijk geen kwaad. Alleen met deze essentiële input brengen we jouw bedrijfsfilm ècht tot leven.

 Stap 2: Concept

Geen perfect passende bedrijfsfilm zonder geniaal concept. Onze rechterhersenhelft maakt overuren… Hoe brengen we jouw merk perfect voor het voetlicht: creatief èn doelgericht? Al onze beste brainwaves worden gebundeld in een beeldende presentatie en begeleidende pitch. Samen kiezen we de definitieve aanpak.

 Stap 3: Script

Onze woordkunstenaars trekken griffels, typemachines en, ok.. laptops, uit de kast en werken het concept uit tot een volledig script. Naadloos passend bij de gekozen boodschap, inspelend op de juiste emotie en geschreven in je eigen tone of voice. Nog wat laatste edits en jouw merkverhaal staat sterker dan ooit op papier.

 Stap 4: Opnames

Het is zo ver: lights, camera, action! In sommige gevallen zelfs met een complete filmset bij jullie op kantoor. Onze ingespeelde filmcrew brengt het script vakkundig in beeld en neemt de volledige productie uit handen. Geen stress dus. Alle tijd dus om je collega’s voor de camera te zien shinen.

Stap 5: Montage & Sound

Opnamemateriaal in the pocket? Hatsa, de montage puzzel kan beginnen! We selecteren de allerbeste takes, voegen indien nodig een passende voice-over toe en componeren op maat gemaakte muziek. Alleen nog een vleugje kleurcorrectie, hier en daar een animatie-element et voilà!

Stap 6: Inzet

Klaar zegt u? Maar.., wat is video nou zonder betrokken kijkers? Precies! We brengen Google op de hoogte, leveren een videoplayer in eigen huisstijl en sturen met al onze meetinstrumenten de inzet direct en feilloos bij. Zo wordt uw bedrijfsfilm ècht effectief.


Veelgestelde vragen

Over bedrijfsvideo's

Bedrijfsfilm

Wat is de ideale lengte van een bedrijfsfilm?

Mensen schijnen tegenwoordig minder geduld te hebben dan een goudvis. Gelukkig geldt dat niet voor de video-experts van Devion. Wij luisteren aandachtig naar jouw verhaal en geven je de video die je nodig hebt. Met de bijbehorende lengte.

Die lengte hangt af van het type video, de publicatieplek – social media, je website, een vergaderzaal – maar ook van de kijkersfase. Kent de kijker je nog niet en moet hij een band krijgen met je merk? Of wil hij zoveel mogelijk informatie over je product? Dit kan het verschil maken tussen een video van 5 seconden of een van 5 minuten.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een bedrijfsfilm?

De gemiddelde doorlooptijd van een bedrijfsfilm is vierenhalve week. Maar dat zegt niet zoveel. Het gaat erom hoe die tijd besteed wordt. Hoeveel omkijken heb jij ernaar, in hoeverre word je bij het proces betrokken? Wij vinden het belangrijk dat jij voelt dat jouw visie eer aan wordt gedaan en dat we creatief en inhoudelijk op één lijn zitten. Maar het is ook fijn dat je weet hoeveel feedbacksessies er zijn, of er nog te schuiven valt (altijd), en wat het tijdschema is voor spoedklussen. Samen met jou laten we het proces zo soepel mogelijk verlopen.

Hoe flexibel zijn jullie?

Zo flexibel als je maar wilt. Ok, er zijn grenzen, maar er is veel bespreekbaar. Zowel creatief als procesmatig denken we graag met je mee. Wij zijn gespecialiseerd in het bedenken, maken én verspreiden van videocontent en kunnen op al deze gebieden extra stappen zetten.

Dat betekent dat video’s aangepast of anders ingezet kunnen worden. Maar ook dat we onze expertise met jou of jouw medewerkers kunnen delen, zodat je ook zelf aan de slag kunt met de productie of verspreiding van video. Maar samenwerken met web- en communicatiebureaus is ook mogelijk, om zo bredere (visuele) marketingdoelstellingen te behalen.

Hoe bedenken jullie een concept voor een bedrijfsfilm?

Zonder een sterk videoconcept valt een bedrijfsfilm als een kaartenhuis in elkaar. Het is een noodzakelijk fundament voor een succesvolle video. En het beginpunt voor het concept ben jij. Jouw merk, jouw boodschap, jouw visie, jouw identiteit… het moet allemaal terugkomen in je video. Daarom moeten we elkaar eerst goed leren kennen.

Daarna gaan onze creatieve sappen stromen en onze hersengolven… golven. Jij kan nu rustig achterover zitten en toekijken hoe onze videospecialisten – van scriptschrijver tot art-director en van regisseur tot marketeer – een perfect concept bedenken dat zowel creatief als communicatief ijzersterk is.

Wat hebben jullie nodig voor een offerte?

Het is ons streven om jouw merkidentiteit optimaal over te laten komen bij je kijkers en ze het gevoel en de kennis te geven die je wilt overbrengen. Daarom moeten we vooral goed weten wie je bent en wat je doelen zijn. Wat daarvoor nodig is? Een openhartig gesprek. En indien mogelijk een brand guide, zodat we rekening kunnen houden met je huisstijl en de herkenbaarheid van je merk kunnen maximaliseren. Zodra we een duidelijk plan hebben, ontvang je een passende fixed-price-offerte.

Wil je een bedrijfsfilm laten maken?

 null+316 505 39039

Wij zijn  7 dagen per week  bereikbaar van 9.00 tot 19.00 uur.

Yes Consult Media 125x125

Persoonlijke aanpak

Iemand uit ons team help en begeleid jou persoonlijk.

Yes Consult Media 125x125

Focus op video

Onze focus ligt uitsluitend op video.. Zo krijg je de beste kwaliteit
Yes Consult Media 125x125

Meetbaar resultaat

Jij krijgt inzicht in de kijkcijfers van jouw video's.

Bedrijfsfilm

Met een bedrijfsfilm laat je de kijker zien waar jouw bedrijf voor staat. Niet alleen wat je doet, maar vooral waarom je het doet. Zo'n bedrijfsfilm is een effectieve manier om je merkwaarde te verhogen.

Animatievideo

Een animatie video is het type video dat vrijwel elke boodschap op een passende wijze overbrengt. Het is een manier om eenvoudig en duidelijk te communiceren naar de doelgroep,

Testimonial video

Testimonial video’s zijn ervaringen en of uitspraken van klanten. Klanten die je product of bedrijf op een eerlijke manier beschrijven. Een video boodschap komt veel geloofwaardiger over.

Instructiefilm/E-learning

Een instructiefilm helpt je bij het goed uitleggen van een lastige handeling. Door het kijken van de video hoort en ziet de kijker wat hij/zij moet doen, wat de instructie enorm versterkt.

Consult Media

Social Video

Social video is het type video wat ingezet wordt op de sociale platformen. Het is daarom belangrijk dat deze video aansluit bij de interesses van jouw vrienden/volgers. Een krachtige video voor de lange termijn relatie met je (toekomstige) klanten.

Product video

Video is een ideaal medium om een product in beeld te brengen. Zo'n productvideo geeft niet alleen een extra beleving aan het product, maar heeft ook een zeer positieve werking op het aantal verkopen.