Consult Media

Bedrijfsfilm laten maken

Het beste podium voor jouw merk

Een effectieve bedrijfsfilm is de perfecte manier om  het verhaal van jouw organisatie op een boeiende manier aan jouw publiek te presenteren. Consult Media is een full-service videomarketingbureau dat de authenticiteit van jouw merk zichtbaar maakt,  de juiste sentimenten van jouw doelgroep communiceert en deze precies weet te vinden!

 Een bedrijfsfilm laten maken door Consult Media is een originele manier om jouw verhaal  te vertellen. Klanten kunnen snel het imago van jouw organisatie ervaren op basis van bedrijfsvideo's, of jij kunt  de nieuwste ontwikkelingen en technologieën in jouw bedrijf effectief introduceren bij een groot aantal medewerkers. 

 Daarnaast is het maken van bedrijfsfilms essentieel voor jouw communicatiestrategie. Wanneer jij een bedrijfsfilm maakt, maak jij niet alleen een wenselijke eerste indruk, maar kom jij ook professioneler over naar de buitenwereld. 

 Houd er rekening mee dat het maken van een bedrijfsvideo soms wordt verward  met het maken van een advertentie. Dit zijn echter twee verschillende soorten video's. Het verschil is dat je in een advertentieruimte niet je merk of bedrijf in de schijnwerpers zet, maar je product of dienst.

Stappenplan Consult Media

Samen jouw doel bereiken

Resultaat door constructief proces

Bedrijfsfilms maken doe je niet alleen. Het vereist volledige professionele videoapparatuur. Maak je geen zorgen, we hebben je gedekt. Maar we hebben jou ook nodig! Uiteindelijk draait het allemaal om jouw bedrijfsdoelen en merkimago. Zodat jij op verschillende momenten jouw mening kunt geven en  samen verantwoordelijk zijn voor het overbrengen van de juiste boodschap en vitaliteit in alles.

consult-media-1

De beste bedrijfsfilm? De juiste focus!

Produceren én succesvol verspreiden

Wat er gebeurt nadat de film van het bedrijf is gemaakt, is van cruciaal belang. Want het publiek bepaalt het succes of falen van bedrijfspromotievideo's. Daarom definiëren we  samen de gewenste doelen en metrics en richten we ons gedurende het hele productieproces  op de uiteindelijke impact van je video. Vervolgens publiceren we het meest geschikte kanaal, meten we de prestaties en sturen we zo nodig bij.

Een greep uit ons werk
Voorbeelden van bedrijfsfilms

Hoe maken we een bedrijfsvideo?
In 6 stappen naar het eindresultaat

 Stap 1: Kick-off

Tijd voor groepsdiscussies. Niemand verlaat de kamer voordat we een duidelijk begrip hebben van het doel van de bedrijfsfilm, de echte persoonlijkheid en de echte visie achter het merk. Een beetje graven kan  geen kwaad. Alleen met deze noodzakelijke bijdragen kunnen we de films van jouw bedrijf tot leven brengen.

 Stap 2: Concept

Er kan geen bedrijfsfilm zijn die perfect past zonder een geweldig concept. Ons rechterbrein draait overuren... Hoe presenteer je je merk optimaal: creatief en doelgericht? Onze beste hersengolven worden gecombineerd tot één visuele presentatie en bijbehorende toon. Laten we samen de laatste methode kiezen.

 Stap 3: Script

Onze woordkunstenaars pakken pennen, typemachines  en notitieboekjes en werkten het concept uit tot full-text. Passen perfect bij de gekozen boodschap, reageer met de juiste emoties en schrijf in je eigen tone of voice. Een paar finishing touches en je merkverhaal is sterker dan ooit op papier.

 Stap 4: Opnames

Het is tijd: lichten, camera's, actie! In sommige gevallen heb je zelfs  een hele film in je kantoor. Onze zeer bekwame filmploeg tekent het deskundige script  en beheert de volledige productie. Er is dus geen druk. Een mooi moment om je collega's voor de camera te zien schitteren.

Stap 5: Montage & Sound

Opnamemateriaal in the pocket? Hatsa, de montage puzzel kan beginnen! We selecteren de allerbeste takes, voegen indien nodig een passende voice-over toe en componeren op maat gemaakte muziek. Alleen nog een vleugje kleurcorrectie, hier en daar een animatie-element et voilà!

Stap 6: Inzet

Ben je klaar? Maar... wat is een video  zonder publieksparticipatie? precies! We hebben Google geïnformeerd, de videospeler in onze eigen stijl geïntroduceerd en direct de implementatie volledig aangepast op basis van al onze metrics. Hier lees jij hoe jouw bedrijfsvideo zijn werkt doet.

Veelgestelde vragen

Over bedrijfsvideo's

Bedrijfsfilm

Wat is de ideale lengte van een bedrijfsfilm?

Mensen schijnen tegenwoordig minder geduld te hebben dan een goudvis. Gelukkig geldt dat niet voor de video-experts van Devion. Wij luisteren aandachtig naar jouw verhaal en geven je de video die je nodig hebt. Met de bijbehorende lengte.

Die lengte hangt af van het type video, de publicatieplek – social media, je website, een vergaderzaal – maar ook van de kijkersfase. Kent de kijker je nog niet en moet hij een band krijgen met je merk? Of wil hij zoveel mogelijk informatie over je product? Dit kan het verschil maken tussen een video van 5 seconden of een van 5 minuten.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een bedrijfsfilm?

De gemiddelde doorlooptijd van een bedrijfsfilm is vierenhalve week. Maar dat zegt niet zoveel. Het gaat erom hoe die tijd besteed wordt. Hoeveel omkijken heb jij ernaar, in hoeverre word je bij het proces betrokken? Wij vinden het belangrijk dat jij voelt dat jouw visie eer aan wordt gedaan en dat we creatief en inhoudelijk op één lijn zitten. Maar het is ook fijn dat je weet hoeveel feedbacksessies er zijn, of er nog te schuiven valt (altijd), en wat het tijdschema is voor spoedklussen. Samen met jou laten we het proces zo soepel mogelijk verlopen.

Hoe flexibel zijn jullie?

Zo flexibel als je maar wilt. Ok, er zijn grenzen, maar er is veel bespreekbaar. Zowel creatief als procesmatig denken we graag met je mee. Wij zijn gespecialiseerd in het bedenken, maken én verspreiden van videocontent en kunnen op al deze gebieden extra stappen zetten.

Dat betekent dat video’s aangepast of anders ingezet kunnen worden. Maar ook dat we onze expertise met jou of jouw medewerkers kunnen delen, zodat je ook zelf aan de slag kunt met de productie of verspreiding van video. Maar samenwerken met web- en communicatiebureaus is ook mogelijk, om zo bredere (visuele) marketingdoelstellingen te behalen.

Hoe bedenken jullie een concept voor een bedrijfsfilm?

Zonder een sterk videoconcept valt een bedrijfsfilm als een kaartenhuis in elkaar. Het is een noodzakelijk fundament voor een succesvolle video. En het beginpunt voor het concept ben jij. Jouw merk, jouw boodschap, jouw visie, jouw identiteit… het moet allemaal terugkomen in je video. Daarom moeten we elkaar eerst goed leren kennen.

Daarna gaan onze creatieve sappen stromen en onze hersengolven… golven. Jij kan nu rustig achterover zitten en toekijken hoe onze videospecialisten – van scriptschrijver tot art-director en van regisseur tot marketeer – een perfect concept bedenken dat zowel creatief als communicatief ijzersterk is.

Wat hebben jullie nodig voor een offerte?

Het is ons streven om jouw merkidentiteit optimaal over te laten komen bij je kijkers en ze het gevoel en de kennis te geven die je wilt overbrengen. Daarom moeten we vooral goed weten wie je bent en wat je doelen zijn. Wat daarvoor nodig is? Een openhartig gesprek. En indien mogelijk een brand guide, zodat we rekening kunnen houden met je huisstijl en de herkenbaarheid van je merk kunnen maximaliseren. Zodra we een duidelijk plan hebben, ontvang je een passende fixed-price-offerte.

Wil je een bedrijfsfilm laten maken?

 null+316 505 39039

Wij zijn  7 dagen per week  bereikbaar van 9.00 tot 19.00 uur.

Yes Consult Media 125x125

Persoonlijke aanpak

Iemand uit ons team help en begeleid jou persoonlijk.

Yes Consult Media 125x125

Focus op video

Onze focus ligt uitsluitend op video.. Zo krijg je de beste kwaliteit
Yes Consult Media 125x125

Meetbaar resultaat

Jij krijgt inzicht in de kijkcijfers van jouw video's.

Bedrijfsfilm

Met een bedrijfsfilm laat je de kijker zien waar jouw bedrijf voor staat. Niet alleen wat je doet, maar vooral waarom je het doet. Zo'n bedrijfsfilm is een effectieve manier om je merkwaarde te verhogen.

Animatievideo

Een animatie video is het type video dat vrijwel elke boodschap op een passende wijze overbrengt. Het is een manier om eenvoudig en duidelijk te communiceren naar de doelgroep,

Testimonial video

Testimonial video’s zijn ervaringen en of uitspraken van klanten. Klanten die je product of bedrijf op een eerlijke manier beschrijven. Een video boodschap komt veel geloofwaardiger over.

Instructiefilm/E-learning

Een instructiefilm helpt je bij het goed uitleggen van een lastige handeling. Door het kijken van de video hoort en ziet de kijker wat hij/zij moet doen, wat de instructie enorm versterkt.

Consult Media

Social Video

Social video is het type video wat ingezet wordt op de sociale platformen. Het is daarom belangrijk dat deze video aansluit bij de interesses van jouw vrienden/volgers. Een krachtige video voor de lange termijn relatie met je (toekomstige) klanten.

Product video

Video is een ideaal medium om een product in beeld te brengen. Zo'n productvideo geeft niet alleen een extra beleving aan het product, maar heeft ook een zeer positieve werking op het aantal verkopen.