Live stream

Een livestream biedt mogelijkheden om een evenement zoals een congres, training of een vergadering op hetzelfde moment online te delen met publiek over de hele wereld. Met een live stream vergroot je je bereik onder je doelgroep en bied je publiek, dat fysiek niet aanwezig kan zijn, toch een mogelijkheid om het evenement bij te wonen. Uit onderzoek blijkt dat kijkers 3x langer naar een live video kijken dan naar een opgenomen sessie. Ook is je bereik veel groter. Facebook live video’s krijgen namelijk 10x zoveel likes en comments dan reguliere video’s (Eventbrite.nl, 2019 Trend Report). Naast streaming op grote evenementen kun je dit ook kleiner inzetten voor bijvoorbeeld conference calls via teams of zoom.

Live streaming inzetten

Live streaming voor jouw evenement, zodat je bezoekers (ook) online kunnen deelnemen? Of je live stream bedoeld is als vervanging van een fysiek evenement of om meer (internationaal) bereik te creëren, wij denken graag met je mee!

Bij Consult Media hebben we alles in huis om een perfecte live stream te organiseren.

Wat kunnen wij aanbieden?

  • Top apparatuur voor live streaming, direct leverbaar!
  • Streaming op alle bekende platformen zoals, Youtube, Vimeo, Facebook, Zoom, MS Teams en nog veel meer
  • Een live stream op maat en op locatie naar keuze
  • Via inbellen, live chat of software live interactie mogelijk

Hoe werkt een livestream?

Middels een camera neem je het kant-en-klare video signaal op en kan je dit uploaden naar het internet. De beeldmateriaal is direct online te bekijken op verschillende platforms. Het is met een direct live verbinding belangrijk dat de uitzending in het juiste bestandsformaat en de juiste kwaliteit wordt doorgezonden naar de betreffende streamingserver die het vervolgens doorstuurt naar het online platform waar de livestream uiteindelijk te volgen is, zoals YouTube, teams of zoom.

Wij kunnen natuurlijk ook livestreaming op locatie verzorgen. Dit kan (bijna) overal. Bijvoorbeeld op kantoor, in een hotel, congrescentrum of zelfs vanuit huis.

Het belangrijkste is een stabiele internetverbinding, zodat de live stream goed en ononderbroken uitgezonden kan worden