Testimonial video laten maken | Consult Media Videomarketing
Consult Media

Testimonial video laten maken

Geeft je kijker vertrouwen

Testimonial video’s zijn ervaringen en/of uitspraken van klanten en werken enorm goed bij het aanprijzen van jouw merk. Want wie kan er nu beter je product aanbevelen dan je eigen tevreden klanten?

Laat jouw klanten praten en recensies schrijven! "Een tevreden klant is de beste ambassadeur."

We maken video's voor onze klanten die hen regelmatig interviewen. 

 Waarom een Testimonial video? 

 De mens is een sociaal wezen. Je hebt dit eerder gezien. We kunnen niet alleen leven, we kunnen in groepen leven. Ook spiegelen we onszelf graag in de ogen van anderen. Hun acties bepalen vaak onze eigen acties. Dit komt ook tot uiting in het consumentengedrag. Consumenten kopen eerder producten van bedrijven die klantrecensies hebben ontvangen dan bedrijven die dat niet doen.

Klant testimonial video

De klant adviseert

We kunnen allemaal opscheppen. Maar in dit rustieke land werkt het vaak averechts. Het is veel beter voor (belangrijke) iemand over jou te vertellen door bijvoorbeeld een referentiefilmpje te laten maken. Hierdoor hoort jouw doelgroep niet alleen  hoe goed jij iets heeft gedaan, maar zie jij direct de resultaten besproken door jouw klanten.
Consult Media

Wat zit er in een Testimonial Video?

Testimonial video's geven de mening van de klant weer wat erg aanstekelijk werkt naar andere potentiële  klanten. Dit is bijvoorbeeld een antwoord op de vraag: Waarom is het een goede idee om samen te werken met ons bedrijf? Wat zijn de sterke punten van ons bedrijf? Zou jij ons bedrijf nog steeds aanbevelen aan anderen? 

Waar worden testominal video's naartoe gestuurd? 

Jij kunt testominial video's op jouw website plaatsen. Potentiële klanten maken direct een goede indruk van jouw bedrijf. 

Een een testominal video maken?

We horen graag dat je een video wilt maken. Wij zorgen binnen 24 uur voor een passende offerte.

Consult Media helpt jou graag bij het maken van een testimonial video. Wij verzorgen het gehele ontwikkeltraject: van de eerste brainstormsessie en conceptuele plan tot aan de productie, distributie
en evaluatie van de gemaakte video's.

Veelgestelde vragen

over testimonials video's

Testimonials video

Wat is een testimonial video?

Een testimonial video is een video waarin jouw merk, product of dienst gepromoot wordt, alleen niet door een stel acteurs of je eigen medewerkers, maar door échte klanten. Dit kan een wereld van verschil maken voor de kijker. De boodschap kan precies dezelfde zijn, als de kijker ziet dat het om echte mensen en echte ervaringen gaat, is hij eerder bereid in het verhaal mee te gaan en de gebruikers echt te geloven. Want dat is waar het om draait bij een testimonial video: een authentiek verhaal en geloofwaardige ervaringen die de kijker verder helpen.

Hoe lang moet een testimonial video zijn?

In principe moet een testimonial video zo kort mogelijk zijn. Een klant heeft veel te vertellen over zijn ervaringen en alles kan potentieel waardevol zijn voor een kijker, maar het is voldoende om één, misschien twee sterke punten uit te (laten) lichten om het zo voor de kijker overzichtelijk te houden. Daarvoor moet je eerst kijken welk aspect belangrijk is voor de kijker die je target en je vervolgens daarop richten. Als je de klant daarbij duidelijk introduceert en de kijker meeneemt in het klant- of aankoopproces, is het voldoende. Meestal heb je dan aan één minuut genoeg.

Hoe maak ik een goede testimonial video?

Een goede testimonial maak je met een ultieme combinatie van sfeer en een overtuigende opbouw. Sfeer is essentieel. Als de video niet geloofwaardig genoeg oogt, kun je wel inpakken. Maak je video dan ook niet te gelikt – tenzij met een knipoog – en stel het authentieke verhaal van de klant centraal. Om de sprekers op hun gemak te stellen, is een voorbereidend gesprek aan te raden. Maar… een ervaring kan nog zo geloofwaardig zijn, als er geen duidelijke boodschap naar voren komt in een goed opgebouwd verhaal, kun je je merk niet succesvol verkopen. Besteed dus voldoende aandacht aan de inhoud.

Mag een testimonial video alleen positief zijn?

Nee, dat hoeft zeker niet. Het lijkt misschien contraproductief om kritiek of een slechte ervaring met jouw merk of product in een video op te nemen die jouw merk juist moet promoten, maar dit kan absoluut geen kwaad. Het gaat er tenslotte om dat de kijker merkt dat dit echte klanten zijn; echte mensen, met dezelfde zorgen en gedachtes. Zolang de uiteindelijke ervaring maar echt positief is, en een mindere ervaring bijvoorbeeld is omgebogen naar een positieve, is dit alleen maar goed voor jouw integriteit en geloofwaardigheid.

Wat kost een testimonial video?

De kosten van een testimonial video lopen heel erg uiteen. De lengte speelt een rol, maar vooral ook de opnamelocatie. Zo kun je de video ‘gewoon’ bij de klant zelf schieten, maar ook op een aparte set. Op deze set zou je vervolgens verschillende klanten over hun ervaringen kunnen laten vertellen (voor verschillende video’s). En wil je alleen de klant tonen, of moet ook je eigen bedrijf of product in beeld komen? Het scheelt ook of je ‘reisshots’ of omgevingsshots nodig hebt, of dat het allemaal op een stoeltje in de studio plaatsvindt. We geven je graag advies!

Ook een testimonial video laten maken?

 null+316 505 39 0 39

Wij zijn  7 dagen per week  bereikbaar van 9.00 tot 19.00 uur.

Yes Consult Media 125x125

Persoonlijke aanpak

Iemand uit ons team help en begeleid jou persoonlijk.

Yes Consult Media 125x125

Focus op video

Onze focus ligt uitsluitend op video.. Zo krijg je de beste kwaliteit
Yes Consult Media 125x125

Meetbaar resultaat

Jij krijgt inzicht in de kijkcijfers van jouw video's.

Bedrijfsfilm

Met bedrijfsvideo`s kan jij jouw publiek laten zien waar uw bedrijf en merk voor staan. Niet alleen wat je doet, maar ook waarom je het doet. Bedrijfsvideo's zijn een effectieve manier om jouw doelgroep te bereiken.

Animatievideo

Een animatie video is het type video dat vrijwel elke boodschap op een laagdrempelige wijze overbrengt. Het is een manier om eenvoudig en efficiënt te communiceren naar de doelgroep,


Testimonial video

Testimonial video’s zijn uitspraken of ervaringen van jouw klanten. Klanten die je product of bedrijf op een eerlijke manier beschrijven. Een video boodschap komt veel oprechter over.


Instructiefilm/Elearning

Een instructiefilm helpt je bij het goed uitleggen van een lastige handeling. Door het kijken van de video hoort en ziet de kijker wat hij/zij moet doen, wat de materie enorm versimpelt en versterkt.
social-media Consult Media

Social Video

Social video is het type video wat ingezet wordt op de verschillende sociale media platformen. Het is belangrijk dat deze video aansluit op jouw merk en gewenste klanten.

Product video

Video is een goed medium om een product in beeld te brengen. Zo'n product video geeft niet alleen een extra beleving aan het product, maar heeft ook een zeer lucratieve werking op het aantal verkopen.