Consult Media

Testimonialvideo laten maken

Geeft je kijker vertrouwen

Testimonial video’s zijn ervaringen en/of uitspraken van klanten en werken enorm goed bij het aanprijzen van jouw merk. Want wie kan er nu beter je product aanbevelen dan je eigen tevreden klanten?

Laat jouw klant aan het woord en maak een Testimonial Film! "Een tevreden klant is jouw beste ambassadeur".
Wij maken regelmatig video's voor klanten die hun klanten interviewen.

Waarom een Testimonial Film?

Mensen zijn sociale wezens. Dat zag je vroeger al. In ons eentje konden we niet overleven, in een groep wel. Daarnaast spiegelen we onszelf graag aan anderen. Hun gedrag is vaak leidend voor ons eigen handelen. Dit zien we ook terug in ons consumentengedrag. Consumenten zijn eerder geneigd producten te kopen van bedrijven die reviews krijgen van klanten, dan van bedrijven die deze reviews niet krijgen.

Klant testimonial video

De klant adviseert

Opscheppen kunnen we allemaal. Alleen werkt dat in dit ”nuchtere” landje vaak averechts. Veel beter kun je (een belangrijk) iemand over jou laten vertellen doormiddel van een referentie film laten maken met voorbeelden. Hierdoor krijgt de doelgroep niet alleen te horen hoe goed je iets hebt gedaan, ook zien zij gelijk het resultaat waar over gesproken wordt.
Consult Media

Wat zit er in een Testimonial Video?

Een testimonial Video verwoord de mening van de klant naar potentiële andere klanten. Dit zijn bijvoorbeeld antwoorden op de vragen: Waarom is de samenwerking met ons bedrijf zo goed? Wat zijn de sterke punten van ons bedrijf? Zou jij ons bedrijf ook aanraden aan anderen?

Waar plaats ik een Testimonial Film?

De referentievideo kan jij plaatsen op jouw website. Potentiële klanten krijgen direct een goede indruk van uw bedrijf.

Ook een referentiefilm laten maken?

Graag vernemen wij jouw wensen voor het laten maken van een testimonial film. Wij komen binnen 24 uur met een passende offerte.

Consult Media helpt graag bij de ontwikkeling van testimonial video. Het hele ontwikkelingstraject nemen we dan voor onze rekening: van de eerste brainstormsessies en het bedenken van het concept tot het produceren, verspreiden en evalueren van de testimonial video.

Hoe we dat doen

In 6 stappen naar een Testimonialvideo

 Stap 1: Kick-off

Eindelijk, we mogen beginnen. Onze handen jeuken om jouw verhaal los te peuteren en in beeld te gaan brengen. Maar daarvoor achterhalen we graag eerst het karakter van het merk. En de (verborgen) geschiedenis waar het bedrijf of de organisatie op drijft. Dé fundering voor een merkidentiteit en animatiefilm die naadloos past.

 Stap 2: Concept

Genoeg gepraat, hoog tijd om onze concepters alle ruimte te gunnen. Geef ze wat stiften, vellen papier, laptops & sterke koffie en voor je het weet liggen er enkele creatieve en doelgerichte concepten. Compleet met heldere verhalen en een scherpe pitch. Kiest u maar!



 Stap 3: Script

Het best passende concept gekozen? Mooi! Dan trekken onze taaltovenaars ten strijde om woorden te vinden, zinnen te stapelen en punchlines te smeden die weten te raken. Geheel naar stijl en inspelend op exact de juiste emotie. Aansluitend bij jouw verhaal, en jouw doelgroep.


Stap 4: Opnames

Eindelijk, de draaidagen zijn gekomen. Nou ja, de tekendagen in dit geval. Pennen, potloden en draadloze muizen in de aanslag en gáán! Onze animatoren brengen het goedgekeurde script tot leven, in een storyboard. Geheel volgens jouw eigen huisstijl: herkenbaar, fris en perfect op maat.


 Stap 5: Montage

Ons favoriete onderdeel van het proces: animeren! Hier vallen alle puzzelstukjes op miraculeuze wijze samen en ontstaat langzaam maar zeker een animatievideo om trots op te zijn. Jouw eigen verhaal met speciaal gecomponeerde muziek, een passende voice-over en nét dat extra vleugje magie.


Stap 6: Inzet

Animatievideo online op je website of social media platform? Top, maar het enige wat ontbreekt is nog wat kijkers natuurlijk. Zeker zo belangrijk, wat ons betreft. Zoveel mogelijk, als het even kan. Gaan we voor zorgen! We lichten Google in en creëren exposure precies daar waar jouw doelgroep zich begeeft. Rendement gegarandeerd.

Veelgestelde vragen

over testimonials video's

Testimonials video

Wat is een testimonial video?

Een testimonial video is een video waarin jouw merk, product of dienst gepromoot wordt, alleen niet door een stel acteurs of je eigen medewerkers, maar door échte klanten. Dit kan een wereld van verschil maken voor de kijker. De boodschap kan precies dezelfde zijn, als de kijker ziet dat het om echte mensen en echte ervaringen gaat, is hij eerder bereid in het verhaal mee te gaan en de gebruikers echt te geloven. Want dat is waar het om draait bij een testimonial video: een authentiek verhaal en geloofwaardige ervaringen die de kijker verder helpen.

Hoe lang moet een testimonial video zijn?

In principe moet een testimonial video zo kort mogelijk zijn. Een klant heeft veel te vertellen over zijn ervaringen en alles kan potentieel waardevol zijn voor een kijker, maar het is voldoende om één, misschien twee sterke punten uit te (laten) lichten om het zo voor de kijker overzichtelijk te houden. Daarvoor moet je eerst kijken welk aspect belangrijk is voor de kijker die je target en je vervolgens daarop richten. Als je de klant daarbij duidelijk introduceert en de kijker meeneemt in het klant- of aankoopproces, is het voldoende. Meestal heb je dan aan één minuut genoeg.

Hoe maak ik een goede testimonial video?

Een goede testimonial maak je met een ultieme combinatie van sfeer en een overtuigende opbouw. Sfeer is essentieel. Als de video niet geloofwaardig genoeg oogt, kun je wel inpakken. Maak je video dan ook niet te gelikt – tenzij met een knipoog – en stel het authentieke verhaal van de klant centraal. Om de sprekers op hun gemak te stellen, is een voorbereidend gesprek aan te raden. Maar… een ervaring kan nog zo geloofwaardig zijn, als er geen duidelijke boodschap naar voren komt in een goed opgebouwd verhaal, kun je je merk niet succesvol verkopen. Besteed dus voldoende aandacht aan de inhoud.

Mag een testimonial video alleen positief zijn?

Nee, dat hoeft zeker niet. Het lijkt misschien contraproductief om kritiek of een slechte ervaring met jouw merk of product in een video op te nemen die jouw merk juist moet promoten, maar dit kan absoluut geen kwaad. Het gaat er tenslotte om dat de kijker merkt dat dit echte klanten zijn; echte mensen, met dezelfde zorgen en gedachtes. Zolang de uiteindelijke ervaring maar echt positief is, en een mindere ervaring bijvoorbeeld is omgebogen naar een positieve, is dit alleen maar goed voor jouw integriteit en geloofwaardigheid.

Wat kost een testimonial video?

De kosten van een testimonial video lopen heel erg uiteen. De lengte speelt een rol, maar vooral ook de opnamelocatie. Zo kun je de video ‘gewoon’ bij de klant zelf schieten, maar ook op een aparte set. Op deze set zou je vervolgens verschillende klanten over hun ervaringen kunnen laten vertellen (voor verschillende video’s). En wil je alleen de klant tonen, of moet ook je eigen bedrijf of product in beeld komen? Het scheelt ook of je ‘reisshots’ of omgevingsshots nodig hebt, of dat het allemaal op een stoeltje in de studio plaatsvindt. We geven je graag advies!

Ook een testimonialvideo laten maken?

 null+316 505 39 0 39

Wij zijn  7 dagen per week  bereikbaar van 9.00 tot 19.00 uur.

Yes Consult Media 125x125

Persoonlijke aanpak

Iemand uit ons team help en begeleid jou persoonlijk.

Yes Consult Media 125x125

Focus op video

Onze focus ligt uitsluitend op video.. Zo krijg je de beste kwaliteit
Yes Consult Media 125x125

Meetbaar resultaat

Jij krijgt inzicht in de kijkcijfers van jouw video's.

Bedrijfsfilm

Met een bedrijfsfilm laat je de kijker zien waar jouw bedrijf voor staat. Niet alleen wat je doet, maar vooral waarom je het doet. Zo'n bedrijfsfilm is een effectieve manier om je merkwaarde te verhogen.

Animatievideo

Een animatie video is het type video dat vrijwel elke boodschap op een passende wijze overbrengt. Het is een manier om eenvoudig en duidelijk te communiceren naar de doelgroep,

Testimonial video

Testimonial video’s zijn ervaringen en of uitspraken van klanten. Klanten die je product of bedrijf op een eerlijke manier beschrijven. Een video boodschap komt veel geloofwaardiger over.

Instructiefilm/Elearning

Een instructiefilm helpt je bij het goed uitleggen van een lastige handeling. Door het kijken van de video hoort en ziet de kijker wat hij/zij moet doen, wat de instructie enorm versterkt. 



social-media Consult Media

Social Video

Social video is het type video wat ingezet wordt op de sociale platformen. Het is daarom belangrijk dat deze video aansluit bij de interesses van jouw vrienden/volgers. Een krachtige video voor de lange termijn relatie met je (toekomstige) klanten.

Product video

Video is een ideaal medium om een product in beeld te brengen. Zo'n productvideo geeft niet alleen een extra beleving aan het product, maar heeft ook een zeer positieve werking op het aantal verkopen.