Wat is een draaiboek?
Draaiboek

Wat is een draaiboek?

Een draaiboek voor een video is een document waarin staat welke taken er moeten worden uitgevoerd en wanneer. Een draaiboek wordt vaak gemaakt voor een evenement, maar ook bij film of videoprojecten.

Het bevat alle informatie voor deze individuele taken, zoals het tijdstip, de materialen die nodig zijn, de locatie en de verantwoordelijke. Iedereen die meedoet krijgt een kopie van het draaiboek, zodat ze exact weten wanneer ze in actie moeten komen en wat er dan moet worden uitgevoerd. Het zorgt ervoor dat de gehele productie van bijvoorbeeld een bedrijfsfilm soepel kan verlopen.

Twee soorten draaiboeken

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten draaiboeken, namelijk een script en een scenario. Een scenario wordt gebruikt voor ongeplande gebeurtenissen, zoals een brand, en een script is voor een geplande gebeurtenis. Heb je een draaiboek nodig voor een film of videoproject? Soms is het makkelijker om een videoproductiebedrijf in te huren en dit soort tijdrovende taken over te laten aan de professionals.

Reactie plaatsen