Waarom Videomarketing een Goed Plan is voor de groei van jouw bedrijf
Waarom Videomarketing een Goed Plan is voor de groei van jouw bedrijf
20 september 2022 
in Video

Waarom Videomarketing een Goed Plan is voor de groei van jouw bedrijf

Videomarketing groeit in populariteit de afgelopen decennia. De grootste online platforms zoals Instagram, Snapchat, TikTok, YouTube en Pinterest worden gedomineerd door video’s die leuk, grappig of interessant zijn. Hier kun je als bedrijf, merk of product goed gebruik van maken. In deze blog leggen we je uit waarom videomarketing populair is en hoe je videocontent het beste kunt laten slagen op social mediakanalen.

Wat zijn de voordelen van videomarketing?

De voordelen van videomarketing zijn enorm. Waarschijnlijk is jou ook wel eens een merk pas gaan opvallen vanaf het moment dat je er een leuke video over hebt gezien. Herinner jij je bijvoorbeeld nog die reclame van Evian water met de dansende baby’s in het raam? Alle voordelen van videomarketing op een rijtje:

1. Het helpt met klantenbinding

Door middel van video’s voelen klanten zich persoonlijker benaderd dan bijvoorbeeld een Google Ads advertentie. Er kan hierdoor een hechtere band ontstaan tussen potentiële klanten en het bedrijf wat goed is voor de brand image

2. Het zorgt voor interactie met de doelgroep

 Consumenten vinden het vaak leuk en interessant om te zien als een merk op een vermakelijke manier een verhaal overbrengt via een video. Jij vindt het ook leuk om te zien hoe de plaatselijke bakker die lekkere cupcakes maakt, toch?

3. De doelgroep wordt geïnformeerd in een korte tijd 

Consumenten zitten gemiddeld elke dag op social media, waarbij het dus ook een makkelijke manier is om klanten snel te informeren. Is je strandtent tijdelijk wat langer open door het lekkere weer? Door een vermakelijke video weten klanten dit binnen een mum van tijd.  

4. Het bedrijf kan veel groeien in een korte tijd 

Er zijn veel video’s die zogezegd ‘viraal’ gaan en jouw video’s kunnen de volgende zijn! Het is natuurlijk niet makkelijk, maar zeker wel mogelijk. 

Hoe gebruik je videomarketing? 

De boodschap van de video 

Om videomarketing te laten slagen, is het belangrijk dat de video’s passen bij het bedrijf. Houd goed in gedachten wát je wilt bereiken met het maken van een video, en of dat goed naar buiten komt op deze manier.  

Tip: Laat de video zien aan minimaal 3 anderen en vraag wat zij denken dat de boodschap is van de video. Op deze manier kan je écht checken of de boodschap goed overkomt.  

Goed met én zonder geluid 

Tegenwoordig worden video’s op social media platformen een groot gedeelte van de tijd bekeken op openbare plekken, waar consumenten niet altijd het geluid aan hebben staan. Het zou zonde zijn als de boodschap van de video bij deze consumenten niet zou aankomen. 

Tip: Zorg voor een goede visualisatie óf kies ervoor om een transcript bij de video toe te voegen. Bij Instagram stories heb je misschien ook voorbij zien komen dat velen nu de tekst om deze reden ook uitschrijven.  

Nog steeds niet overtuigd? 

We zullen ook nog wat statistieken met je delen om je te overtuigen dat videomarketing écht effectief is. Uit een onderzoek van AdQuadrant-marketingexperts blijken de volgende verbazingwekkende statistieken met videoadvertenties als display-advertenties: 

  1. 2 keer toename in videoclicks 
  2. 20 – 30% toename in conversieratio 
  3. 2 – 3 keer toename in klikfrequentie (CTR)

Succes met het ontdekken van de wereld van de videomarketing! 

Lees meer over de juiste marketing en strategie voor jouw bedrijf in onze blogs. Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Video inzetten als communicatiemiddel

Video inzetten als communicatiemiddel werkt alleen als jij weet tegen wie je praat en wanneer zij naar jouw luisteren, of in dit geval kijkt! Geen zorgen, hier zorgen wij voor met behulp van een effectief strategieplan en de inzet van video marketing. 

Samen met jou ontwikkelen we een optimale video marketing strategie in een strategie plan op basis van je doelgroep, wensen en specifieke doelstellingen. We bieden hierin genoeg opties; van enkel de strategiesessie en de uitwerking tot het volledig managen van jouw online video marketing en social media kanalen. 

Wil jij nou meer weten over de laatste (video) marketing trends, de meest effectieve strategie voor jouw specifieke branche of weten hoe jijzelf kan vlammen voor de camera? Ons team van experts is er voor jou. 

Consult Media maakt het mogelijk om middels een abonnement, videocontent in te zetten voor jouw bedrijf tegen een scherp en vast tarief per maand! Plan met ons een intakegesprek in en wij vertellen jou graag meer. En de ideeën die tijdens dit gesprek ontstaan krijg je er kosteloos bij! :D

consult-media

Wij bedenken, produceren en distribueren video 

Social Videomarketing voor jouw 'online' succesAdres

Bliksemschicht 54, 6846 DG Arnhem

Mobiel

06 505 39 0 39

E-Mail

Info@consultmedia.nl

Website

www.consultmedia.nl

 

Consult Media VOF

Over de schrijver
Consult Media bestaat uit een team van video experts die video's bedenken, schrijven, maken en verspreiden. kunnen we jou ook helpen met videomarketing?
Reactie plaatsen