Preroll-, midroll-, postroll-advertenties - wat zijn het en waar kunt u ze gebruiken?
Consult Media Video Marketing

Preroll-, midroll-, postroll-advertenties - wat zijn het en waar kunt u ze gebruiken?

Advertenties die in video's worden ingevoegd, worden geclassificeerd in preroll-, midroll- en postroll-advertenties op basis van hun positie of plaatsing in de video, d.w.z. vóór, in het midden of nadat de video is afgespeeld.

Wat is een preroll-advertentie?

Een preroll-advertentie is een advertentie die wordt afgespeeld voordat de video wordt afgespeeld. Daarom staat er het woord 'pre' in de naam. Wanneer jij op een video klikt die jij wilt bekijken en als aan die video een preroll-advertentie is gekoppeld, zal de speler eerst de preroll-advertentie afspelen en vervolgens de video weergeven die jij hebt aangevraagd.

image-12-768x305

Preroll-advertenties zijn een geweldige manier om inkomsten te genereren met VOD-inhoud en worden vaak gebruikt door AVOD-services. Het gebruik van preroll-advertenties heeft een aantal duidelijke voordelen.

De gebruiker heeft expliciet om de video gevraagd en is geïnteresseerd om deze te bekijken. De kans dat de gebruiker de advertentie bekijkt, is dus vrij groot en zijn kans om de video te verlaten, simpelweg omdat deze een advertentie bevat, is klein.

Advertentiemoeheid is waarschijnlijk niet begonnen en een AVOD-serviceprovider kan aan het begin van de video wegkomen met een paar pre-roll-advertenties, vooral als de video populair en veelgevraagd is.

Jij moet er echter voor zorgen dat u de gebruiker niet ergert met preroll-advertenties -

Zorg ervoor dat jij niet meteen aan het begin van de film 4-5 advertenties propt. Het is gewoon vervelend!

Zorg ervoor dat jouw infrastructuur voor de weergave van advertenties van topklasse is. Absoluut geen enkele gebruiker tolereert buffering, crashes, bevriezingen of vertragingen bij het opstarten van advertenties.

Als jij een automatische afspeellijst heeft, moet jij er rekening mee houden dat de gebruiker een video-postroll-advertentie kan zien en onmiddellijk de pre-roll-advertentie van de volgende video. Dat zijn twee sets advertenties achter elkaar en het kan vervelend zijn. Het is misschien een goed idee om dergelijke advertentieplaatsing voor automatische afspeellijsten te vermijden.

pre-roll-ad-in-youtube


Wat is een midroll-advertentie?

Midroll-advertenties zijn die advertenties die worden afgespeeld door het afspelen van de video te onderbreken. De video wordt gepauzeerd, de midroll-advertentie wordt afgespeeld en nadat de midroll-advertentie is voltooid of overgeslagen, wordt het afspelen van de video hervat.

mid-rol-ads

We hebben allemaal wel eens midroll-advertenties gezien tijdens het bekijken van video's op YouTube of op AVOD-gebaseerde streamingdiensten. Er zijn verschillende punten waarmee u rekening moet houden bij midroll-advertenties:

  • Plaatsing – waar plaats je de midroll-advertenties en hoe ver uit elkaar? Zet je meerdere midroll-advertenties dicht bij elkaar, dan gaat de gebruiker zich ergeren.
  • Frequentie: hoeveel midroll-advertenties ga je invoegen in de video? Als je video 10 minuten lang is en je voegt elke minuut twee advertenties van 30 seconden in, dan zal je gebruiker waarschijnlijk vluchten! Aan de andere kant, als jij slechts twee advertenties invoegt in een video van 10 minuten, zal dat dan helpen of jouw winst schaden? Er is een dunne lijn tussen inkomsten genereren en jouw gebruikers irriteren 😉

Midroll-advertenties worden echter beschouwd als advertentieblokken met een hoog conversiepercentage en vrij hoge voltooiingspercentages. Ik denk dat dat komt door het feit dat gebruikers jouw advertentieblok kunnen bekijken of overslaan tijdens het kijken naar een film, maar dat het onwaarschijnlijk is dat ze de film zullen verlaten vanwege een advertentie.

Wat is een postroll-advertentie?

Postroll-advertentiepositie verwijst naar advertenties die worden afgespeeld nadat de video is voltooid en voordat de volgende video wordt afgespeeld.

post-roll-ad

Een ding om op te merken is dat als je video's op autoplay staan en je een advertentie ziet nadat de video is voltooid, dit de postroll-advertentie kan zijn van de video die je net hebt bekeken, of de preroll-advertentie van de volgende video in de afspeellijst.

Deze verwarring kan worden weggenomen door te kijken naar de VAST-reactie van de advertentie, waarin duidelijk moet worden vermeld dat de advertentie een preroll- of een postroll-advertentie is.

Postroll-advertenties hebben een slechte reputatie wat betreft voltooiingspercentages, omdat er voor de gebruiker geen reden is om ze te bekijken. De gebruiker heeft de video bekeken en gaat meestal naar een andere video, waarbij hij de postroll-advertentie overslaat.

Conclusie

Ik hoop dat jij nu verschil tussen preroll-, midroll- en postroll-advertenties bij het invoegen van videoadvertenties hebt begrepen en dat jij een waardering hebt gekregen voor het gebruik van elk van deze advertentieplaatsingen.

Reactie plaatsen