Wat is Programmatic Buying?
Social Media

Programmatic Buying

Programmatic buying is het geautomatiseerde aankopen van online adverteer ruimte. Adverteerders kunnen hierbij met behulp van software de inkoop van digitale advertentieruimte automatiseren. Hierdoor wordt er op basis van consumenten data en algoritmes aan de juiste persoon de juiste advertentie getoond.

Programatic buyin vind plaats aan de hand van een centrale markt waarop alle beschikbare online advertentieruimte is. Hierbij wordt er software gebruikt om na te gaan welke doelgroepen welke sites bezoeken. Op basis van de ingevoerde wensen van een adverteerder zorgt de software ervoor dat de juiste persoon binnen de relevante doelgroep de advertentie getoond krijgt.

Reactie plaatsen