Videomarketing wordt onmisbaar in 2021
Videomarketing wordt onmisbaar in 2021
13 januari 2021 
in Video

Videomarketing wordt onmisbaar in 2021

Online videomarketing wordt steeds populairder en is het meest geschikte medium om je boodschap over te brengen. Tegenwoordig spreken we van een nieuwe generatie klanten, een generatie die online leeft, kijkt en koopt.

Door de vluchtige levensstijl van die nieuwe generatie is het als merk of bedrijf vooral belangrijk op te vallen en de aandacht van je potentiële klanten/werknemers te trekken en te behouden. Uit onderzoek blijkt dat online video marketing hier perfect voor is. Een video zegt meer dan 1000 woorden en dat is exact waar Generatie Z (geboren tussen 1995 en 2005, of terwijl: de toekomst) naar opzoek is. 

Waarom videomarketing?

Graag deel ik wat cijfers die Marketingfacts publiceerde. De data spreekt voor zich:

  • 43% van de mensen wil graag meer video-content zien van bedrijven
  • 55% van de mensen bekijkt elke dag video’s
  • 65% van de mensen bekijkt meer dan 75% van een video
  • 43% van de bedrijven zou meer video’s produceren als ze hier de tijd en middelen voor hadden
  • Marketeers die video gebruiken groeien 49% sneller in omzet

Video- en Social Media-statistieken

  • Social video genereert 1200% meer shares dan tekst en afbeeldingen gecombineerd
  • 500 miljoen mensen bekijken elke dag video’s via Facebook
  • 45% van de mensen bekijken meer dan een uur per week Facebook- of YouTube-video’s
  • 26% zoekt meer informatie over het onderwerp na het bekijken van een video
  • 22% bezoekt de website na het bekijken van de video-advertentie

LinkedIn

In vergelijking tot andere sociale platformen staat LinkedIn nog in zijn kinderschoenen als het gaat om online video, maar zie je de videocontent het laatste jaar flink groeien. In tegenstelling tot Facebook, Instagram en YouTube is LinkedIn een sociaal platform waar het op dit moment nog vooral zakelijk tekst en foto gericht is. Om op te vallen op LinkedIn is het aan te raden je product – of branchekennis te verwerken in een video om zo je doelgroep te bereiken.

YouTube

Ongeveer 35% van internetgebruikers wereldwijd bevindt zich op YouTube en er wordt dagelijks meer dan 500 miljoen uur aan video bekeken op YouTube. Het is daarom altijd als bedrijf aan te raden een YouTube kanaal op te richten voor bijvoorbeeld bedrijfsvideo’s, productinformatie en ander soort video’s.

Instagram

Instagram is nog steeds een van de snelst groeiende sociale platformen. Instagram heeft ruim 25 miljoen gebruikers en 80% van de gebruikers volgt een zakelijk profiel. Buiten foto’s kan je als gebruiker ook video’s en verhalen op het account posten. Wereldwijd zijn er gemiddeld 200 miljoen gebruikers die dagelijks een Instagram verhaal posten.

Bedrijven zetten Instagram vooral in om op ludieke wijze het doelpubliek te entertainen en merkbeleving te creëren.

De beste manier om Instagram Stories te gebruiken is door inkijkjes achter de schermen in je bedrijf geven. Laat bijvoorbeeld zien hoe producten worden gemaakt, deel video’s van samenwerkende teams of het creatieproces van marketingcampagnes.

Facebook

Wereldwijd kijken Facebookgebruikers 100 miljoen uur videocontent per dag, 85% hiervan wordt zonder geluid bekeken. Om ervoor te zorgen dat je boodschap die je over wilt brengen toch aankomt bij je klant is het van belang met leuke beelden of bijvoorbeeld tekst-overlays te werken. Video wat zich aanpast aan het formaat van een smartphone wordt ook steeds belangrijker, omdat ongeveer 50% van de Facebookgebruikers het medium enkel nog mobiel gebruiken.

Wil jij video als marketing tool inzetten voor jouw organisatie?

Laat het ons weten op info@consultmedia.nl / 0650539039

Over de schrijver
Consult Media bestaat uit een team van video experts die video's bedenken, schrijven, maken en verspreiden. kunnen we jou ook helpen met videomarketing?
Reactie plaatsen