Waarom is videomarketing zo effectief?  6 tips om het belang hiervan de begrijpen
Waarom is videomarketing zo effectief?  6 tips om het belang hiervan de begrijpen
25 januari 2021 

Waarom is videomarketing zo effectief?  6 tips om het belang hiervan de begrijpen

Wist je dat een video van 60 seconden volgens Forrester Research overeenkomt met ongeveer 1,8 miljoen woorden? Het is geen twijfel over mogelijk dat de hedendaagse consument audiovisuele inhoud verkiest boven tekstuele inhoud.

Waarom is videomarketing zo effectief?

Het optimaliseren van ROI in advertentiecampagnes, het verhogen van het aantal conversies of het verbeteren van de organische positionering op internet zijn enkele van de onschatbare voordelen van videomarketing. Het is dan ook niet verwonderlijk dat online retailers en andere bedrijven zich hebben aangesloten bij de koorts van videocontent – ze zijn echt heel krachtig!

6 redenen om te begrijpen waarom VIDEOmarketing zo effectief is

Talrijke statistieken tonen de kracht van audiovisuele inhoud aan om investeringen aan te trekken, vast te houden en te genereren. Veel mensen vragen zich echter nog steeds af waarom ze videomarketing zouden moeten gebruiken. In de volgende regels vindt je een lijst met voordelen, ondersteund door data, die je 100& zullen overtuigen.

Ze verhogen het aantal clicks

Het behalen van een optimale klikfrequentie kan in bepaalde sectoren een uitdaging zijn. Het is echter aangetoond dat het gebruik van videocontent het aantal klikken in PPC-advertenties en de openingssnelheid van e-mails in mailingcampagnes verhoogt. De verklaring is dat bewegende beelden meer de aandacht trekken dan statische beelden of tekstuele inhoud.

Dankzij het gebruik van video’s is het dus mogelijk om de prestaties van marketingacties eenvoudig te verbeteren. Maar conversies en ROI nemen ook toe met videomarketing, zoals in het volgende punt zal worden onthuld.

Helpt om de verkoop de bevorderen

Een ander antwoord op waarom videomarketing zo krachtig is, ligt in de belangrijkste statistieken van elke campagne: conversies, d.w.z. behaalde verkopen. Dit blijkt uit een interessant onderzoek van Vidyard: meer dan 7 op de 10 marketingprofessionals (71%) zeggen dat hun conversieratio’s bij het gebruik van video’s hoger zijn dan bij de rest van de gebruikte content.

Afgezien van deze en vele andere onderzoeken, moeten e-commerce videomarketing durven gebruiken in hun campagnes. Pas dan zullen ze ontdekken of hun verkoop verbetert of niet. Natuurlijk zegt gezond verstand dat dit formaat hun verkoopprestaties zal verbeteren. Waarom investeren Amazon, eBay, AliExpress en andere e-commerce-giganten anders miljoenen in videomarketing?

Het ondersteund je SEO

Organische positionering in zoekmachines is niet langer een mode, maar wordt geconsolideerd als een van de belangrijkste marketingstrategieën in e-commerce. De algoritmen van Google, Bing of Yahoo veranderen razendsnel en in 2019 suggereren verschillende statistieken dat videocontent een cruciale rol gaat spelen. Nu 2021 zien we deze trend al veel sterker toenemen!

Volgens een Video Explainers-rapport is video-inhoud een bondgenoot voor SEO-campagnes: een pagina staat 53 keer vaker bovenaan de SERP’s als deze ten minste één video bevat. Dit merkwaardige feit overdrijft waarschijnlijk de werkelijkheid, maar onthult de waarde die zoekalgoritmen aan deze inhoud hechten.

Aan de andere kant is het belangrijk om YouTube in de vergelijking op te nemen: na Google en Amazon wordt de YouTube-zoekmachine het meest gebruikt op internet. En aangezien deze site eigendom is van Alphabet, zoals de beroemde Mountain View-zoekmachine, zou het gebruik van videomarketing in elk opzicht een winnende strategie moeten zijn.

Veel krachtigere presentatie van producten of diensten

De opkomst van video’s op productfiches is verre van een geïsoleerde trend. Steeds meer consumenten zijn op zoek naar content in dit formaat over producten en diensten. Waarom? Omdat het comfortabeler is om tutorials of videogidsen te bekijken dan om teksten te lezen met dezelfde hoeveelheid informatie.

Dit betekent niet dat e-commerce geen tekstuele inhoud hoeft te hebben. Maar het gebruik van video’s is geen optie meer, maar een noodzaak voor bedrijven. Zonder twijfel nog een interessant antwoord op waarom videomarketing zo effectief is.

Optimaliseer de ROI van marketing Campagnes

Vanwege enkele van de bovenstaande voordelen heeft videomarketing een zeer positieve invloed op de ROI van e-commerce. Volgens een onderzoek van Wyzowl zeggen zelfs 8 op de 10 bedrijven (83%) dat het rendement van hun videomarketingcampagnes zeer positief is.

Audiovisuele productie is echter een kunst die niet alle bedrijven domineren. Het is belangrijk om samen te werken met professionals die gespecialiseerd zijn in dit soort marketing. Alleen op deze manier kunnen goede resultaten worden behaald en daarmee een optimaal investeringsrendement.

Het helpt mensen om vertrouwen te krijgen in E-Commerce

Een ander voordeel van videomarketing is vertrouwen, dat essentieel is om verkoop, klantloyaliteit en een betere ROI te behalen dan de concurrentie. Daarom zeggen marketingveteranen dat vertrouwen de hoeksteen is van alle zakelijke relaties.

Maar waarom levert videomarketing dit voordeel op? Vanwege de beperkingen van e-commerce (waar consumenten producten niet kunnen aanraken, ruiken of proeven), is er een zeker wantrouwen tegenover online kopen. Het gebruik van productvideo’s is echter een uitstekende remedie gebleken om dit probleem te bestrijden.

Bijna 6 op de 10 online consumenten (57%) zegt dat de aanwezigheid van video’s een positieve invloed heeft gehad op hun aankoopbeslissingen, blijkt uit gegevens die zijn gepubliceerd in een eTailing-whitepaper.

Gezien het bovenstaande lijkt het duidelijk dat het belang van video in marketing buiten twijfel staat. Volgens een onderzoek van Cisco bestaat 80% van het online verkeer van shoppers uit video. Als gevolg hiervan zullen de e-commerce van vandaag die afhankelijk is van videomarketing, de grote winnaars van morgen zijn.

Ook starten met Video en jouw verhaal delen met de wereld? 

Neem contact met ons op!

info@consultmedia.nl

Mooie dag gewenst!

Team Consult Media

Over de schrijver
Consult Media bestaat uit een team van video experts die video's bedenken, schrijven, maken en verspreiden. kunnen we jou ook helpen met videomarketing?
Reactie plaatsen