Videomarketing voor jouw organisatie
Videomarketing voor jouw organisatie
25 januari 2021 
in Video

Videomarketing voor jouw organisatie

Betekenis: wat betekent videomarketing?

De definitie van videomarketing is niet zo ingewikkeld. Het is heel eenvoudig: video als middel inzetten om je merk, product of dienst te promoten en te vermarkten op internet. Videomarketing kun je doen via je eigen kanalen, zoals je website, maar ook via andere kanalen zoals social media.

Video marketing zorgt voor een grote toename van het aantal kliks, blijkt uit onderzoek van Demand Gen Report. Bovendien houdt een video de aandacht van de kijker voor langere tijd vast. Een video is iets wat de kijker bijblijft, omdat het meer zintuigen prikkelt dan alleen een tekst (‘Een beeld zegt meer dan 1000 woorden’).

Het inzetten van video is niet alleen een geschikte marketing tool. Volgens Demands Gen bekijkt 50% van de klanten een video ter onderzoek van een B2B aankoop en dus kan video ook tot betere sales resultaten leiden.

Videomarketing voor bedrijven

Als bedrijf kun je niet langer om videomarketing heen. Het is niet de vraag OF je video’s gaat maken. De vraag is WANNEER je videomarketing gaat inzetten voor de groei van je bedrijf.

Daarbij is uit verschillende internationale onderzoeken gebleken dat een video 60.000 keer sneller door de hersenen wordt verwerkt dan tekst, dat het bereik van een videoboodschap met 70 procent wordt vergroot en dat 90 procent van de medewerkers het leuker vindt om met video te starten dan geschreven tekst.

Wat is video niet?

 • Video is geen strategie
 • Video is geen marketing
 • Video is geen verkoop
 • Video is geen doel op zich

Wat is video dan wel? 

 • Video is een middel

Als je begrijpt dat video niets meer dan een middel is, dat je voor de groei van je bedrijf kunt inzetten, dan kun je ervoor zorgen dat je: 

 • gezien én gehoord wordt door jouw klanten en potentiële klanten
 • jouw eigen verhaal deelt om verbinding te creëren. Hoe persoonlijker hoe beter, Blijf bij jezelf.
 • verkeer naar je website of landingspagina’s krijgt. Meer leads genereren.
 • je lijst met e-mailadressen opbouwt
 • je producten en diensten verkoopt
 • je klanten les geeft door middel van instructievideo’s
 • upselling, downselling of cross selling doet
 • je boek promoot en véél meer

Video is niets meer dan een middel om je boodschap over te brengen, om mee te communiceren. En waar het om gaat, is hoe je dit middel video strategisch gaat toepassen voor de groei van jouw bedrijf. Daar heb je de juiste videostrategie voor nodig.

Videomarketing Statistieken

Laten we eens kijken naar de cijfers.

 • Gemiddeld zit iemand 40 minuten per dag op Facebook, waarvan hij 30% van de tijd naar video’s kijkt.
 • Facebook meet 8 miljard videoviews. Per maand? Per week? Nee, per dag!
 • Gemiddeld heeft een video 135% meer organisch bereik dan een gewone post met een foto.
 • YouTube heeft meer dan een miljard gebruikers. Dat is bijna een derde van alle mensen die internet gebruiken.
 • De verwachting is dat in 2019 80% van AL het internetverkeer uit video’s zal bestaan.

Kortom: video is onmisbaar voor ELKE ondernemer.

Kijk om je heen, wat zie je? Over is video. Elk platform dat jij opent. Op Facebook, Google, YouTube, Instagram, Twitter, LinkedIn.

Alle netwerken & platformen gebruiken video. Tijd dat jij het ook gaat inzetten!

Waarom is videomarketing belangrijk?

Waarom is videomarketing belangrijk? Als je als bedrijf geen video’s verspreidt, dan wordt je ingehaald door bedrijven die wel op de juiste manier zichtbaar zijn. Je mist gewoon enorm veel kansen. Je boodschap overdragen op je bestaande klanten of nieuwe klanten kunnen aantrekken. De emotie, het gevoel, jouw gedachten in combinatie met video is zo’n bijzonder krachtig instrument.

Voordelen videomarketing

Voor veel video’s geldt: hoe authentieker, hoe beter. Dat is wat mensen willen zien; mensen zoals jij en ik. Ik zie teveel mensen hetzelfde doen. Bang om hun persoonlijke verhaal te vertellen, dus duiken ze op het standaard praatjes en laten ze cijfers zien. Laat jouw verhaal voor je spreken. Daar zit de kracht, daar kunnen de kijkers mee levelen.

Videomarketing uitdaging voor bedrijven

De grootste uitdaging voor bedrijven als het op videomarketing aankomt is strategisch van aard: hoe creëer je een stevige en efficiënte videomarketingstrategie, hoe creëer je in een continue stroom video’s die mensen willen zien en die mensen triggert om over te gaan tot een volgende stap, namelijk zich opgeven voor een strategiegesprek, aanmelden voor een training of een andere actie.

Ook starten met Video en jouw verhaal delen met de wereld? 
Neem contact met ons op!

info@consultmedia.nl

Mooie dag gewenst!

Team Consult Media

Over de schrijver
Consult Media bestaat uit een team van video experts die video's bedenken, schrijven, maken en verspreiden. kunnen we jou ook helpen met videomarketing?
Reactie plaatsen