Een krachtige videostrategie in 10 simpele stappen
Een krachtige videostrategie in 10 simpele stappen
04 maart 2022 
in Video

Een krachtige videostrategie in 10 simpele stappen

Stel je voor dat je  elke dag nieuwe aanvragen en bestellingen krijgt van je enthousiaste kijkers. Een goede videomarketingstrategie maakt het mogelijk. Ontdek in dit artikel hoe je zo'n strategie opzet. 

 Video's zijn van groot belang voor bedrijven. Daar zijn verschillende redenen voor: 

  • Video's verhogen de conversies met tot wel 80%. 
  • Video's vergroten de naamsbekendheid.  
  • Mensen kopen sneller na het bekijken van een video.  

En er zijn  nog veel meer redenen. Maar hoe ga je aan de slag met videomarketing en  haal je het meeste uit je marketingbudget? Volg deze 10 stappen om je omzet een boost te geven.

1. Bepaal je gewenste uitkomst

De eerste stap is om aan jezelf te denken. Wie ben je, waar sta je voor en wie wil je bereiken?

Er zijn veel manieren om je prospects te bereiken. Wat doe je  al en hoe kan ik dit in mijn video verbeteren? 

Als je deze lastige vragen hebt kunnen beantwoorden, kun je kijken hoe anderen video's gebruiken om zichzelf te presenteren en inspiratie uit op te doen. Het aantal likes, shares en comments geeft een goede eerste indruk van wat werkt.

2. Bepaal wanneer een video geschikt is om in te zetten

 De volgende stap is om te beslissen wanneer een video geschikt is. Wat wil je van je video's? Denk er eens over na: 

  • meer verkopen 
  • meer bezoekers naar jouw website 
  • Bijvoorbeeld het verhogen van het aantal abonnees op jouw nieuwsbrief..

Maak de lijst zelf langer en bedenk hoe je de resultaten kunt meten. Voor bovenstaande punten kun je  Google Analytics gebruiken. YouTube biedt ook handige statistieken over verkeersbronnen, kijktijd en bereik. 

Ben je strategisch bezig met videomarketing, dan heb je deze informatie nodig. Stel dus meetbare doelen en leer hoe jij analysetools kunt gebruiken. Het maakt je leven veel effectiever.

3. Zorg dat jij weet wie je publiek is

Effectieve marketing gaat over jouw gebruikers, niet over jou. Welk 'probleem' heb je  en hoe los je dat op, hiervoor maken we een krachtige video. 

Creëer buyer persona's wanneer je je doelgroep op een heel specifieke manier wilt targeten. Dit is, liefst op naam, een maatstaf voor de ideale kijker. In toekomstige video's kun je jezelf afvragen: Zou Anne het leuk vinden?

Veel waardevolle informatie over het maken van buyer persona's is online te vinden, zoals bij Frankwatching. Lees het alstublieft, want het is echt waardevol.

https://www.frankwatching.com/archive/2018/06/12/zo-maak-je-de-ideale-buyer-persona/

4. Bestudeer je markt en concurrenten

Als je hetzelfde doet als iedereen, kijken klanten vooral naar de prijs. Probeer daarom op te vallen en doe dingen net even anders. Dat lukt alleen als je weet wat concurrenten doen. Volg ze daarom en bestudeer hun successen en mislukkingen.

Kijk naar concurrerende video's, views en reacties, en beperk je niet alleen tot Nederland.

Er zijn internationaal vast succesvolle bedrijven in jouw branche die video succesvol inzetten. Noteer wat werkt en voorkom dat je het wiel opnieuw moet uitvinden. Dat is zonde van je tijd.

5. Bedenk content bij de Sales Funnel

Mensen worden zelden ineens klant. Vaak gaat daar een aantal stappen aan vooraf:

  1. See: mensen komen met je in contact
  2. Think: ze gaan je overwegen
  3. Do: ze gaan tot aanschaf over
  4. Care: ze willen als bestaande klant gezien worden

Bij alle 4 de stappen kun je videocontent maken. Bedenk bijvoorbeeld video's om op te vallen bij nieuwe klanten. Of verzin product video's waarmee je van kijkers sneller kopers maakt.

Vergeet ook bestaande afnemers niet. Zo kun je o.a. behulpzame instructievideo's opnemen en delen via YouTube en sociale media. Het trekt meteen nieuwsgierige anderen aan.

6. Maak een draaiboek

'Zomaar' een video opnemen gaat zelden goed. Hij duurt te lang, je vergeet belangrijke zaken en beeld en geluid vallen tegen. Steek daarom liever eerst wat tijd in een draaiboek.

In het draaiboek noteer je alle shots en tekst voor de toekomstige video. Zo weet je precies hoe de video er gaat uitzien en bespaar je tijdens het opnemen veel tijd.

7. Neem de video op

Met de informatie uit het draaiboek weet je precies wat je nodig hebt om de perfecte video te maken. Je komt dus niet voor verrassingen te staan. Neem de video op en maak altijd een paar extra takes. Die kun je gebruiken tijdens het monteren.

8. Monteer de video

Elk medium en online platform heeft zijn eigen regels en dynamiek. Houd daar rekening mee bij het monteren van je video. Punten waar je op wilt letten zijn: lengte, formaat, wel of geen muziek, ondertiteling etc.

Gebruik een handige app of videomontagetool om de perfecte video te monteren. Vaak beschikken deze over video- en audio-effecten. Zo geef je je video net dat beetje extra.

9. Publiceer je video

Is je video klaar, dan wil je hem uiteraard zo snel mogelijk delen. Doe ook dit weer met beleid.

Waar begeven je ideale kijkers zich en wanneer zijn ze online? Het tijdstip van plaatsing kan al een enorm verschil maken. Experimenteer hiermee en noteer je bevindingen.

10. Meet de resultaten

Analyseer na elke geplaatste video je KPI's en behaalde resultaten. Wat ging goed en wat kon er beter? Houd dit nauwgezet bij en gebruik de inzichten voor volgende video's.

Videomarketing strategie bepalen: doe het meteen goed

Wil je meer klanten werven met video, dan is het verleidelijk om direct te gaan filmen. Doe je dit, dan is de kans groot dat je video's tegenvallen en kijkers niet doen wat je wilt. Investeer daarom altijd in een videomarketingstrategie.

Het opstellen van een doordacht plan helpt je bij het behalen van je doelen. Je maakt bewust video's voor je ideale kijkers en biedt wat zij belangrijk vinden.

Met een gerichte videostrategie trek je meer kijkers, houd je ze langer vast en worden ze eerder klant. Volg daarom de 10 stappen uit dit artikel en ontdek de kracht van video.

Waarom delen wij deze blogs

In onze blogs delen wij tips hoe jij als organisatie kan groeien met de inzet van video/foto content. Deze blogs kan jij delen met jouw (marketing)team of ga hier zelf mee aan de slag. Heb je vragen naar aanleiding van onze artikelen of wil jij professionele content gaan inzetten voor jouw organisatie? Neem gerust (vrijblijvend) contact met ons op!

www.consultmedia.nl
info@consultmedia.nl
+31650539039

Over de schrijver
Consult Media bestaat uit een team van video experts die video's bedenken, schrijven, maken en verspreiden. kunnen we jou ook helpen met videomarketing?
Reactie plaatsen